Vara asta vizitam: Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, face parte din lista oraselor de vizitat cel putin o data in viata. Oras mai vechi decat Parisul, Londra sau Roma, Lisabona te cucereste din prima clipa. Desi poate in prima instanta poate parea obositor, orasul merita batut la pas, obiectivele turistice fiind relativ apropiate intre ele. Capitala Portugaliei suprinde prin clima sa calda, stradute primitoare, atractii wow si oameni de pus la rana.

Lisabona se afla pe tarmul oceanului, intr-un insorit peisaj sudic, iar odata ajunsi acolo, o sa mai gasiti zeci de alte atractii si o sa va faceti singuri propria colectie de mici descoperiri geografice, artistice si gastronomice.

Ce vizitam in Lisabona?

Belem

E un cartier din Lisabona cu multe monumente (Turnul Belem, manastirea Jeronimos). Gasim aici un centru cultural modern ce adaposteste o colectie de opere ale unor mareti artisti contemporani (Dali, Picasso, Magritte) si cu un Muzeu al Calestilor.

Lisabona intimpulliber

Bairro Alto

Sau cartierul de sus, este situat pe deal. Aici ajungeti fie cu funicularul, fie luand-o la picior pe stradutele in panta, pe siruri de trepte… e ceva, ceva, de urcat dar, odata ajuns acolo, sunteti rasplatiti prin minunata priveliste asupra orasului. De asemenea este un loc in care distractia e la ea acasa si poti sa ramai acolo pentru o distractie, asta e cartierul cu cea mai animata viata de noapte din oras.

Metroul

In Lisabona metroul nu e doar un mijloc de transport foarte util. Aici e o atractie culturala: ansamblul statiilor metroului lisabonez constituie o imensa galerie de arta contemporana.

Baixa

Este considerat centrul capitalei. Paradoxal, are doar 200.000 metri patrati, Baixa a fost reconstruit complet dupa cutremurul din 1755. E deosebit, e unic, e monumental, e aerisit – si e plin de cafenele si restaurante numai bune pentru a ne relaxa dupa atata vizitat.

Oceanarium Lisabona

Este absolut special in primul rand datorita designului si abia apoi din cauza dimensiunilor sale impresionanate. Este primul de altfel care a inclus habitate oceanice intr-un singur mediu in care au fost recreate ecosisteme oceanice impresionante.

Podul Vasco da Gama

Nu ai cum sa ajungi in Lisabona si sa nu vizitezi Podul Vasco da Gama, aceasta minune a tehnicii moderne. Podul este cel mai lung pod din Europa avand o lungime de 17.2 km. Este un pod extrem de solid, proiectat sa reziste unui cutremur de cinci ori mai puternic decat cel din 1755, care a distrus Lisabona.

Parcul Natiunilor

Este un parc deosebit, spectacolul naturii este unic, iar zona este plina de restaurante, magazine, mall-ul Vasco da Gama.

De ce sa vizitam Lisabona?

Lisabona, vacanta, vara, timp liber

Lisabona e o capitala prietenoasa, clima este perfecta, oamenii sunt deschisi si primitori. Plajele sunt scaldate de soare, in zare apare un castel desprins parca din povesti, dealuri impanzite de podgorii…totul se gaseste in Portugalia.

Lisabona a ramas inca un loc unde poti evada cu usurinta din aglomeratie si unde te poti bucura de multe lucruri care iti lasa amintiri de neuitat din vacanta petrecuta aici.

Capitala Portugaliei nu e chiar dragoste la prima vedere dar cu fiecare ora aici, cu fiecare loc nou pe care il vizitezi și dupa ce ai gustat vinul si Ginginha (un lichior delicios de cirese) nu te mai gandești decat cum sa faci sa te intorci mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *