Vara asta vizitam Berlin

Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oras al tarii cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori si acoperind o suprafata de aproximativ 892 km².

Orasul este situat la aproximativ 70 de kilometri de granita cu Polonia cu o clima este temperat oceanica, verile sunt calde, cu temperaturi maxime de 22-25 ° C, iar cele minime de 12-14 ° C. Iernile sunt reci, cu temperaturi maxime de 4 ° C, iar cele minime de -2 – 0 ° C. Primavara si toamna sunt in general racoroase spre moderate.

Acest oras da tonul in lifestyle, muzica si arta. Inspirati de creativitatea debordanta, din ce in ce mai multi artisti din lumea intreaga vin la Berlin, transformand metropola intr-unul dintre cele mai captivante locuri din Europa.

Ce vizitam in Berlin?

Daca ajungeti in capitala Germaniei trebuie sa vizitati:

*Zidul Berlinului
*Cladirea Parlamentului German
*Poarta Brandenburg
*Catedrala Din Berlin
*Palatul Charlottenburg
*Turnul Tv

BerlinCapitala germana are un numar coplesitor de muzee cu un patrimoniu imens si valoros, cu mii de exponate din sfera istoriei, a artei si a arhitecturii. Iata cateva dintre cele mai impresionante colectii si muzeele care le adapostesc:

*Pergamon-Museum – o colectie vasta de antichitati grecesti si orientale.
*Altes Museum (Muzeul Vechi) – antichitati egiptene
*Alte Nationalgalerie – in special pictura germana din secolul al XIX-lea
*Bode-Museum – colectii de sculptura, arta bizantina
*Neues Museum – alte antichitati egiptene, plus obiecte preistorie; aici se gasesc si cateva dintre artefactele descoperite la Troia

Daca va plac gradiniile zoologice in Berlin puteti vizita doua impresionante:

*Zoologischer Garten Berlin e cea “veche”, “istorica”, infiintata in 1844. E cea mai vizitata gradina zoo din Europa (cca. 3 milioane de vizitatori anual) si detine aproximativ 16.000 exemplare
*Tierpark Berlin, gradina zoologica “noua” (avand, totusi, si ea vreo 50 ani vechime) e mai spatioasa decat Zoo Berlin (de fapt, e cea mai mare din Europa, ca suprafata – 160 ha).

Cei pasionati de istorie si arta au la dispozitie o intreaga insula cu muzee unde pot descoperi comori din antichitate, de la arta Egiptului si Greciei antice, la arta Bizantina si cea franceza de secol 17.

Pe langa partea culturala, orasul Berlin are una dintre cele mai diverse si vibrante vieti de noapte din Europa. Este casa a nenumarate cluburi de noapte (printre care si infama KitKatClub) si locul de desfasurare a numeroase festivaluri (cum ar fi arhicunoscuta “Love Parade”).

Exista o abundenta de localuri – cluburi (vreo 200), baruri (apar intruna unele noi- in locul altora mai vechi – intr-un ritm ametitor), case de toleranta (prostitutia e legala in Germania, asa ca… face parte din vibranta si fascinanta viata de noapte a orasului).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *