Unde calatorim in februarie?

Luna ianuarie este pe sfarsite, ne-am mai revenit financiar dupa sarbatorile de iarna si deja incepem sa ne intrebam unde calatorim in februarie? De la plimbarile cu sania prin Elvetia si partiile de vis de schi din Alpi, Europa are unele dintre cele mai frumoase locuri pentru petrecerea lunilor de iarna. Indiferent ca vrei sa petreci un week-end sau chiar o saptamana de relaxare, aici exista o multime de zone de explorat. Iata un top al celor mai frumoase orase pe care le poti vizita iarna.

1. Abisko

Nu vei regreta niciodata ca ai ales aceasta locatie pentru a admira lumina nordului inghetat in Suedia. Totusi, inainte de a calatori spre acest oras, ar trebui sa stii dinaninte ca soarele nu rasare timp de saptamani in lunile decembrie si ianuarie. In afara faptului ca vizitatorii se pot delecta cu impresionanta aurola boreala, mai pot schia, patina si plimba cu saniile trase de caini.

2. Venetia

Unul dintre cele mai mari atractii ale iernii pentru turisti este Carnavalul de la Venetia. Desfasurat an de an in luna februarie evenimentul atrage peste un milion de oameni, porniti in cautarea unei distractii aparte. Turistii par hotarati sa transforme noptile in zile, atrasi in primul rand de misterul ascuns in spatele mastilor venetiene.

3. Granada

Daca totusi nu vrei sa suferi de frig, atunci Granada este solutia. Chiar daca tu asociezi Spania cu plajele fierbinti, ei bine trebuie sa stii ca in sudul tarii vremea este mult prea rece pentru a sta tolanit la soare. Granada poate fi o optiune de petrecere a vacantei de iarna.

4. Caraibe

Tot pentru cei iubitori de soare si caldura, Caraibe reprezinta locul perfect de mers in luna februarie.
Sunt peste 7.000 de insule in regiunea Caraibilor, cu plaje cu nisip alb, scaldate de valurile translucide ale marii, cu palmieri si alti arbusti exotici, dar se remarca Republica Dominicana, Cuba, Antiqua&Aruba, Jamaica, Mexic, Bahamas, Barbados si Martinica. Sunt insule celebre si din ce in ce mai accesibile, iar februarie este o luna cu temperaturi bune in aer si în apa.

5. Thailanda

Soare din plin si nici urma de ploi sau uragane gasesti si în paradisul asiatic numit Phuket, Thailanda, care se afla în perioada optima de vizitat. Intre decembrie si martie, Phuket este sub influenta musonului mai racoros dinspre NE, dar nu te speria, deoarece nu este atat de umed precum in sezonul umed din perioada septembrie-octombrie sau de fierbinte ca în aprilie-mai.

Variante avem, chef din plin, sa incepem anul asa cum ii sade bine calatorului. Hai, bagajele la usa si la drum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *