Orase numai bune de vizitat toamna

oras roma

Chiar daca vara a trecut si ploile ne insotesc mai zi de zi, cheful de plecare si de vacanta a ramas acelasi.

Toamna este un frumos anotimp de calatorie, mai ales dupa o vara caniculara in care abia ai putut respira.

1. Barcelona
Dacă ar trebui sa judecam cu inima, Barcelona ar fi cel mai frumos oras din lume. Te emotioneaza, te surprinde si te face sa-ti doreşti sa revii. Iar si iar… Barcelona este genul de oras pe care-l poti descoperi in orice anotimp. Merita din plin să te bucuri de Barcelona toamna, cand canicula a dispărut dar inca mai poti merge la plaja. Situat intre mare si munti, Barcelona este la fel de atragatorare in lunile septembrie si octombrie prin amestecul sau de arhitectura gotica si moderna. Sagrada Familia si toate celelalte capodopere moderniste ale lui Gaudi te asteapta sa le admiri. Totodata, nu rata o plimbare prin Parcul Ciutadella, oaza de liniste din centrul orasului.

2. Cipru
Aproape nicaieri in zona Marii Mediterane vara nu intarzie mai mult sa plece ca intr-un oras precum Cipru. In timp ce in Palma de Mallorca, de exemplu, luna octombrie este cea mai ploioasa, in Cipru ziua are aproape noua ore de soare, iar temperatura nu depaseste valoarea de 28 de grade Celsius. Cat despre mare aceasta este ca o baie calda.

3.Roma

Chiar daca pare un cliseu, Roma pe timpul toamnei, schimba imaginea capitalei Italiei. Lumina aurie ce se reflecta pe toate acoperisurile, invaluie orasul intr-o haina magica, transformand totul intr-un romantism la superlativ. In octombrie inca este buna vremea, asadar, in fiecare seara la apus, centrul vechi te va lasa fara glas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *