Locuri pe care nu le poti rata in Europa

Traim pe o planeta care pluteste printre trilioane de stele, si totusi, chiar si in era minunilor tehnologice, realizam cat de putine lucruri stim si putem explica despre Pamant. Inclusiv astazi, pe Terra exista numeroase locuri interesante, unele dintre ele fascinante prin frumusetea si legendele lor, care au puterea de a ne inspira si de a ne determina sa reflectam asupra tuturor minunilor inca neintelese ale lumii.

Europa este una din destinatiile principale ale turismului mondial. Cu o istorie fantastica si peisaje de vis, orasele batranului continent te vor impresiona cu siguranta. Iata cateva dintre destinatiile in care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata.

    • Ibiza sau insula care nu doarme niciodata. Ibiza este casa de vacanţa a marilor DJ-i ai lumii si destinatia perfecta pentru cei care iubesc viata indiferent de cat de abstracta sau neconventionala ar fi!
    • Budapesta: Atat de aproape de casa, la Budapesta ajungi lejer intr-o zi cu masina din Bucuresti. Plimbarile pe Dunare, Parlamentul luminat noaptea, gulasul delicios, cazarea ieftina si atmosfera minunata de la Pietele de Craciun fac din Budapesta o destinatie ideala pentru un city-break aproape gratis.
    • Lisabona: A fost revelatia ultimilor ani, parca in niciun alt oras european nu intalnesti un asa un mix care sa ravaseasca: cei mai buni pesti de mancat, Pasteis de Belem – prajiturica portugheza desavarsita, manastirea Jeronimos e probabil cel mai linsitit loc din oras, spectacolul de fado dintr-o carciumă locala care smulge și zambete si lacrimi.
    • Reykjavik: in Islanda nu se ajunge usor si nici nu e o destinatie prea ieftina. Capitala insasi nu e foarte ofertanta din punct de vedere turistic dar daca iesi cateva zeci de kilometri in afara ei, incepe spectacolul, atractii principale fiind baile in apele termale si gheizerele.
    • Barcelona: Este orasul care combina vechiul si noul intr-un fel spectaculos. O foarte mare parte a orasului e ca acum cateva secole, cu strazi inguste oriunde mergi, insa pe plaja vei gasi statiuni moderne luxoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *